„Eksperimentas“: „Dirbtinio intelekto ir mašininio mokymosi sprendimų panaudojimas žmogiškųjų išteklių paieškos, atrankos ir vertinimo platformos kūrimui“

International research projects

Finished

 

Projekto Nr.: 01.2.1-LVPA-K-856-01-0209

 

Projekto pavadinimas: „Eksperimentas“: „Dirbtinio intelekto ir mašininio mokymosi sprendimų panaudojimas žmogiškųjų išteklių paieškos, atrankos ir vertinimo platformos kūrimui“

 

Nuo 2020-09-01 UAB “ALISA MANAGEMENT LABORATORY“ drauge su partneriu ISM vadybos ir ekonomikos universitetas, UAB įgyvendina projektą „Dirbtinio intelekto ir mašininio mokymosi sprendimų panaudojimas žmogiškųjų išteklių paieškos, atrankos ir vertinimo platformos kūrimui“.

 

Projekto tikslas – pasirengti dirbtinio intelekto ir mašininio mokymosi sprendimais paremtos žmogiškųjų išteklių paieškos, atrankos ir vertinimo platformos sukūrimui. Ši nauja platforma  sudarys galimybes panaudojant dirbtinio intelekto sprendinius laiku ir kokybiškai pritraukti ir sujungti darbdavius ir darbuotojus pagal kompetencijų ir reikalavimų darbo patirčiai atitiktį.

 

Kuriama platforma apima šiuos inovatyvius technologinius sprendimus (produktus):

 

  • Semantinio CV perskaitymo algoritmo sukūrimas, pasitelkiant mašininį mokymąsi ir dirbtinį intelektą.
  • Įvairių CV formatų perskaitymo suvedant į vieningą technologinį CV formatą sprendimas, leidžiantis įgyvendinti technologinę atitikį su darbdavių keliamais reikalavimais (angl. match).
  • Darbdavių ir darbuotojų vedlys, paremtas dideliais duomenimis, mašininio mokymosi bei dirbtinio intelekto sprendiniais.

 

Projekto trukmė: 2020-2022

Projekto biudžetas: 446 814 Eur

ISM biudžetas projekte: 66 796 Eur

ISM vaidmuo projekte: projekto partneris

Pagrindinė ISM mokslininkė projekte: Margarita Pilkienė

Projekto partneriai: UAB „Alisa Management Laboratory“

Finansuojama: Projektui įgyvendinti buvo skirtos Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšos. ES investicijų fondas, iš kurio projektas finansuojamas: Europos regioninės plėtros fondas.